Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WIELKI PROBLEM] Gameguard

Juniorek321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko wszystkim.

Mam nadal cholerny problem z grą, otóż jakoś przed patchem/chwilę po patchu gra mi zaczęła szwankować, bo kiedy wchodzę do gry wszystko jest normalnie dopóki nie dochodzi do tego okienka, gdzie powinienem wpisywać login pojawia się ten komunikat o gameguardzie. Nie będę tego opisywał ani wypisywał co tam się pojawia, bo tego jest pełno na necie i bardzo popularne -.- I tak już od jakiś 2 tygodni ..

Próbowałem formata kompa - nie pomogło i tu się najbardziej zawiodłem =/

Pojawiło się to kiedy musiałem odinstalować Kasperskiego antyvirusa (bo widziałem, że Cabal nie jest z nim kontatybilny i dodatkowo akurat skończyła się jego trialowa licencja), a zanim ta licencja padła chodziło wszystko okej. Kiedy odinstaluję antyvirusa to gra działa normalnie, czyli wiadomo, że wina leży po stronie tego, że coś go blokuję, chociaż w Esecie Smart Security 5 (którego mam obecnie) w wyjątkach mam dodanego Cabala, tak samo w zaporze systemowej.

Próbowałem na tamtym kompie (tzn przed formatem) już kilka antyvirusów i blokowały nadal.

Np. Avast u mojego kolegi nie blokuje gry, ja zainstalowałem u siebie i blokował -.-

Sam już nie wiem co robić..

Może ktoś powiedzieć, jak rozwiązać ten problem? Może ktoś miał tego Eseta? Ktoś się z tym uporał kiedykolwiek?

Bo tak sobie myślałem, że może przez tego patcha czy tam maintence (nie pamiętam co tam dokładnie było) zablokowało?

Tylko, że ja jestem takim pechowcem, że tylko mi? Sam już nie wiem . :(

Proszę o pomoc..

Wątpię, że ktoś poradzi coś na to, ale zawsze warto próbować :)

Daje + i co tam jeszcze można dać (tylko nie tego na d***).

PLEAAAAAAAAAAAASEEEEEEEEEEEEEE

Opublikowano

Jak piszesz że jest to popularny błąd, to logiczne że jest wiele odpowiedzi.

Dodaj wyjątek w zaporze systemowej. Być może pomoże.

1351788161-U286260.png

Opublikowano

Jak piszesz że jest to popularny błąd, to logiczne że jest wiele odpowiedzi.

Dodaj wyjątek w zaporze systemowej. Być może pomoże.

Tak, ale właśnie, że nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi, właśnie napisałem do supportu odpisali, żebym zainstalował Avire i tam dodał do wyjątków, wszystko zrobiłem i to samo :< Dodałem do wyjątków (już dawno) - dalej nie działa.

P.S Nie nabijaj postów. W temacie napisałem, że już jest dodany w zaporze - czytaj do końca i nie pierdziel nie do rzeczy.

Spróbuj trailkę ESET SMART 5.0.95.0 mi na tym anty wirze wszystko pieknie dziala

Zaraz sprawdzę :)

Dalej to samo..

Napisałem do supportu, że nawet z Avirą mam ten sam błąd co z Esetem i napisali " to jest dość ciekawe " :< jak zwykle musi coś mi się przytrafić o czym nikt nie wie i nie ma na to rozwiązania.

Po mimo tego.. coś jeszcze można wykombinować?

Opublikowano

@up Poczekaj na odp z supporta. Poszukam jeszzce czegoś.

Polecili zainstalowanie avasta.

Zainstalowałem, zanim zresetowałem kompa mogłem wejść do gry normalnie.

Jak dodałem do wyjątków po restarcie już gra nie działała <tyle, że nie mogę znaleźć gdzie jest w Ochronie Sieci Zaawansowane Opcje>.

Nie wiem czy coś pomogą, bo jak na razie tylko dają następne antyvirusy, i wszystkie i tak blokują po mimo tego, że u innych działają normalnie .. :<

Opublikowano

Napisali tylko, że zgodnie z jakimś poradnikiem reinstallował Cabala , zrobiłem to dalej nic - napisałem do nich teraz i polecili McAve czy coś w tym stylu, zaraz to sprawdze.

Opublikowano

To sprawdz i daj mi info.

Dalej to samo ..

Sam już nie wiem co może pomoć, zbanujcie tego Tusoiso

Opublikowano

też mam problem z gameguardem przy logowaniu, ale jest jeden haczyk, nie mam antywirusa.

wie ktos o co chodzi? dlaczego moze blokowac?

Opublikowano

też mam problem z gameguardem przy logowaniu, ale jest jeden haczyk, nie mam antywirusa.

wie ktos o co chodzi? dlaczego moze blokowac?

Jeśli nie masz antyvirusa to przede wszystkim spróbuj:

*dodać do wyjątków Cabala w zaporze,

*Usunąć folder gameguard,

*Reinstalla Cabala,

*Jeśli masz router odblokuj za pomocą programu PFConfig porty.

A jak Ci to nie pomoże, to jesteś udu**ony razem ze mną :>

Opublikowano

Później dali jakieś tam linki, żeby przy starcie kompa nie odpalać jakiś aplikacji, bo one może są niekompatybilne, ale zainstalowałem AVG Free i zadziałało.

Więc jeśli ktoś ma z tym problem:

1.Pobierzcie AVG Free.

2.Zeskanujcie kompa.

3.Wykryje wam zapewne jakieś tam zagrożenie w folderze Cabala to -> PPM -> dodaj do wyjątków (tak ze wszystkimi plikami, które wyskoczyły).

4.Później Narzędzia - > Ustawienia zaawansowane - > (na samym dole) Potencjalnie niechciane programy - > Dodajecie pliki : update.exe ; cabalmain.exe ; cabal.exe ; GameMon.des .

5. Wchodzicie do gry i maniaczycie!!!

(Sorry za euforie, ale męczyłem się z tym ponad 1,5 miesiąca i w końcu coś pomogło :>)

Po mimo tego ciągle jest jakiś problem - kiedy włączyłem znowu Cabala po restarcie - ten sam błąd, myślałem, że mnie szlag trafi, przeskanowałem jeszcze raz folder cabala, żeby najwyżej coś tam dodać do wyjątków, lecz niczego nie znalazło. Poszperałem w wyjątkach wszystko było okej, więc zatwierdziłem, włączyłem gre i działa znowu . Nie wiem czemu się tak dzieje .. ;x

Opublikowano

Wszystko moze blokowac twojego kompa, nawet programy antyvirusowe, nie mam zielonego pojecia dlaczego tak sie dzieje. Mozliwe ze kazdy anty virus inaczej funkcjonuje na twoim kompie. Ja osobiscie nie uzywam anty vira bo blokuje mi rozne programy., jak znowu nie bedzie dzialac to przeinstaluj antyvira i powinno chodzic.

Kappa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...